Abazović o smjeni Brđanina: Više ne želimo da kalkulišemo da li je neko dobar drug Milovića

"...i da li će Ljubo Milović i dalje da uređuje stanje i kadrira unutar Uprave policije"

31422 pregleda 30 komentar(a)
Abazović i Brđanin, Foto: Boris Pejović
Abazović i Brđanin, Foto: Boris Pejović

Premijer Dritan Abazović komentarišući smjenu direktora Uprave policije Zorana Brđanina je kazao da su imali dobru komunikaciju, ne želeći da licitira da li je on odgovoran ili nije.

"Ali jednostavno više ne želimo da kalkulišemo da li je neko dobar drug Ljuba Milovića i da li će Ljubo Milović i dalje da uređuje stanje i kadrira unutar Uprave policije", kazao je Abazović za Adria TV.

Naveo je da ne možemo da imamo borbu protiv ogromnih transnacionalnih kartela.

"Jer tone kokaina koje se švercuju ne idu na tržište Crne Gore, već regiona, Evropske unije… Zato moramo da imamo međunarodnu saradnju. Neka se zapitaju oni koji su prije nas bili na odgovornim pozicijama zašto Europolnije htio da u potpunosti sarađuje sa njima", rekao je Abazović.

Poručuje da nikoga ne optužuje.

"Mislim da je odluka potpuno ispravna, potpuno na mjestu", kazao je on.

Abazović je podsjetio da su nedavno vodili veliku borbu da promijene Zakon o džavnom tužilaštvu, kako bi promijenili VDT-a i SDT-a.

"Danas se vide rezultati toga", rekao je Abazović.

Naveo je i da misli da su sada mnogi službenici Uprave policije srećni.

"Jer su gledali kolege koji su milioneri, koji su bili djelovi narko-kartela… Ljudi pozdravljaju što se konačno staje na kraj tome".

Abazović je dodao da "ne želi da žigoše Upravu policije", jer su organizovane kriminalne grupe "infiltrirane u druge strukture državne uprave, kao i dio biznis sektora".

Kako je dodao, najveći poraz je kada su infiltrirane u bezbjednosni sistem ili sistem sudstva i tužilaštva.

"Sistem ni po babu, ni po stričevima počinje da funkcioniše", ocijenio je Abazović.

Dodao je i da mu je drago da je Brđanin danas predao dužnost novom v.d. direktora Uprave policije Nikoli Terziću.

Komentarišući to što je Terzić bio hapšen u aferi "Dokaz" 2016. godine, pod sumnjom da je bio odgovoran za nestanak pisama i dokumenata izuzetih iz kuće Veselina Mujovića, Abazović je rekao da je teško pronaći adekvatnu osobu "koja je spremna da sjedne na vruću stolicu i da rješava probleme".

"Mislim da će odgovoriti zadatku, on je predlog ministra unutrašnjih poslova. Bio je šef CB Budva. Ta provjera se završila prije nego što je on imenovan za načelnika CB Budva. To je, koliko je nama poznato, završen bez ikakvih posljedica po Terzića", reka je Abazović.

Bonus video: