U Budvi uhapšen državljanin Rusije sa Interpolove potjernice: Osumnjičen za silovanje maloljetne osobe

"I.F, kako se sumnja, tokom maja 2021. godine je preko društvenih mreža upoznao maloljetnu žensku osobu sa kojom se sastao u njegovom stanu u Novosibirsku gdje je sa žrtvom bez njenog pristanka i volje u više navrata imao seksualne odnose, zloupotrebljavajući njenu nemoć"

14364 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Rusije I.F. (33), za kojim je od strane NCB Moskva raspisana crvena Interpolova potjernica, uhapšen je u Budvi, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi u saopštenju, on se potražuje radi vođenja krivičnog postupka pred nadležnim pravosudnim organima Ruske Federacije zbog krivičnih djela silovanje maloljetne osobe, nasilne seksualne radnje nad maloljetnikom i namjerno nanošenje lakih tjelesnih povreda Krivičnog zakonika Ruske Federacije.

Dodaju da je hapšenje uslijedilo nakon koordinisane višenedjeljne akcije ciljanog traganja službenika Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Bar i Odjeljenja bezbjednosti Budva.

"I.F, kako se sumnja, tokom maja 2021. godine je preko društvenih mreža upoznao maloljetnu žensku osobu sa kojom se sastao u njegovom stanu u Novosibirsku gdje je sa žrtvom bez njenog pristanka i volje u više navrata imao seksualne odnose, zloupotrebljavajući njenu nemoć", navode iz UP.

Zaključuju da će on biti priveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog pritvora.

Bonus video: