Odbijeno jemstvo od 6,2 miliona eura za Lazovića

Odluku donijelo krivično vanraspravno vijeće Višeg suda

20466 pregleda 677 reakcija 48 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici donijelo je rješenje kojim je usvojena žalba Specijalnog državnog tužilaštva i preinačeno rješenje sudije za istragu, pa je predlog branioca Petra Lazovića za određivanje jemstva u iznosu od 6.825.300 eura odbijen kao neosnovan.

Iz Višeg suda su kazali da je sudija za istragu donio rješenje kojim je usvojen predlog branioca lazovića, advokata Nikole Martinovića, u ukupnom iznosu od 6.285.300,00 eura, a koje se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, kao i u gotovom novcu u iznosu od 100.000 eura vlasništvo oca okrivljenog.

Navedena odluka krivičnog vanraspravnog vijeća ovog suda ukinuta je odlukom Ustavnog suda Crne Gore 2. marta ove godine i predmet je vraćen na ponovni postupak i odlučivanje.

"U ponovnom postupku, odlučujući po žalbi SDT-a u navedenom predmetu, krivično vanraspravno vijeće ovog suda usvojilo je izjavljenu žalbu i rješenje sudije za istragu ovog suda preinačilo na način što je predlog branioca okrivljenog za ukidanje pritvora okrivljenom P.L. uz određivanje jemstva odbijen kao neosnovan, nalazeći da predmetno jemstvo ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje postupka", piše u saopštenju Višeg suda.

Bonus video: