Đuričković vraćen u Istražni zatvor

Viši sud prihvatio žalbu SDT-a

16189 pregleda 68 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Navodni vođa cetinjskog ogranka škaljarskog klana, Miloš Đuričković, vraćen je danas u Istražni zatvor.

Pritvor mu je ponovo određen odlukom Višeg suda, koji je prihvatio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, saopštila je "Vijestima" savjetnica za odnose sa javnošću tog suda, Marija Raković.

Povezani članci

17. Mart 2023.

Ukinut pritvor Milošu Đuričkoviću

Đuričkoviću je, prvobitno, pritvor ukinut sredinom marta, a vijeće Višeg suda pred kojim odgovara, naložilo mu je da se javlja policiji.

Savo B. Lipovina, Ivan B. Jovanović i još osmoro okrivljenih, optuženi su da su formirali kriminalnu organizaciju 2017. godine, koja je za cilj imala da vrši „neodređeni broj krivičnog djela teško ubistvo“, prodaju droge i nedozvoljeno držanje oružja.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni Miloš M. Đuričković, Savo B. Lipovina, Ivan B. Jovanović, formirali kriminalnu organizaciju 2017. godine, koja je djelovala sve do maja 2020, a da su okrivljeni Darko Đ. Drašković, Veljko M. Pejović, Vesko P. Lipovina, Mirko Z. Jovićević, Milo P. Ivanišević, Petar M. Živković, Filip M. Petričević i Nikoleta V. Vukić, postali članovi kriminalne organizacije.

Pred sudom su svi okrivljeni negirali navode optužnice. Optuženi Đuričković je kazao da ništa nije tačno što je navedeno u optužnici i nije priznao da je izvršio krivično djelo.

Bonus video: