Bošnjačka stranka Bar: Sumnjamo da se radi o etničkom i vjerskom napadu, nadležni da istraže motive

"Zatečeni smo varvarskim napadom u kojem je grupa nasilnika – povratnika u barskom naselju Šušanj brutalno pretukla dvojicu maloljetnih sportista iz Bosne i Hercegovine koji su se nalazili na pripremama u Baru", navodi se u saopštenju

16798 pregleda 52 reakcija 51 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka
Ilustracija, Foto: Bošnjačka stranka

Barska Bošnjačka stranka saopštila je da najoštrije osuđuje napad na dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo u barskom naselju Šušanj, kazavši da sumnjaju da se radi o etnički i vjerski motivisanom napadu i pozivaju Upravu policije i tužilaštvo istraže sve aspekte napada i motive.

"Zatečeni smo varvarskim napadom u kojem je grupa nasilnika – povratnika u barskom naselju Šušanj brutalno pretukla dvojicu maloljetnih sportista iz Bosne i Hercegovine koji su se nalazili na pripremama u Baru", navodi se u saopštenju Opštinskog Odbora Bošnjačke stranke iz Bara.

Bošnjačka stranka iz Bara je pozvala sud da efikasnim postupkom i oštrom kaznenom politikom "doprinese stvaranju povoljnijeg bezbjednosnog ambijenta neophodnog svakoj državi, a posebno, državi kojoj je turizam jedna od osnovnih privrednih djelatnosti, kako se ne bi događalo da nam huligani – povratnici napadaju turiste i goste".

Ističu da prijateljima iz Bosne i Hercegovine upućuju izvinjenje i pozivaju ih da nastave svoj boravak u Baru i Crnoj Gori.

"Vjerujući da napadači, bez obzira na utisak koji bi se možda mogao steći, pripadaju onom manjem, ali glasnijem dijelu Crne Gore zarobljenom u ideologijama, mržnjama i podjelama iz prošlosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: