Joković: U Crnu Goru su svi dobrodošli, naročito mladi sportisti koji bi uvijek trebalo da uživaju maksimalnu podršku

"Upućujem izvinjenje mladićima i njihovim roditeljima uz iskrenu želju za brz oporavak"

11510 pregleda 17 komentar(a)
Joković, Foto: Boris Pejović
Joković, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković osudio je napad na maloljetnike iz Sarajeva koji se dogodio u Baru.

Joković je u saopštenju naveo da je Bar uvijek bio pozitivan primjer multivjerskog i multinacionalnog sklada, što izaziva dodatnu zabrinutost.

"Takođe, upućujem izvinjenje mladićima i njihovim roditeljima uz iskrenu želju za brz oporavak. Ova situacija ima dodatnu težinu, samim tim što su u pitanju sportisti koji su došli u Crnu Goru na pripreme, uz minimum očekivanja da je njihova bezbjednost neupitna", naveo je Joković.

Istakao je da ovakvi izolovani slučajevi nijesu ogledalo Crne Gore.

"I u Crnu Goru su svi dobrodošli, naročito mladi sportisti koji bi uvijek trebalo da uživaju maksimalnu podršku. Očekujem efikasnu reakciju nadležnih institucija i naglašavam da fizičko nasilje mora biti strogo sankcionisano", naveo je Joković.

Grupa mladića u Baru fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Čeitir maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na njih.

Maloljetnicima iz Sarajeva ukazana je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći i Opštoj bolnici u Baru.

Jednom od maloljetnika konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Bonus video: