LP osudila napad na maloljetnike: Crna Gora je prepoznata kao zemlja za sve, porazno je da ova slika ide u region

"Oštro osuđujemo incident u Baru u kojem su pretučeni maloljetni mladići iz Sarajeva od strane grupe vandala. Pozdravljamo aktivnosti nadležnih koji su pokrenuli istražne postupke i pozivamo da se delinkventi hitno sankcionišu", navodi se u saopštenju

7029 pregleda 24 reakcija 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Liberalna partija
Ilustracija, Foto: Liberalna partija

Liberalna partija je povodom napada na dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo u barskom naselju Šušanj, saopštila da je Crna Gora prepoznata kao zemlja otvorena za sve, mjesto gostoprimstva i prihvatanja svih različitosti, te da je porazno da se ovakva slika šalje u region.

"Oštro osuđujemo incident u Baru u kojem su pretučeni maloljetni mladići iz Sarajeva od strane grupe vandala. Pozdravljamo aktivnosti nadležnih koji su pokrenuli istražne postupke i pozivamo da se delinkventi hitno sankcionišu", navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Dodaju da je posebno neprihvatljivo da su žrtve ovakvog vandalskog ponašanja mladi sportisti koji godinama vrše pripreme na crnogorskom primorju.

Iz Liberalne partije ističu da su uvjereni da je ovaj incident samo pojedinačni slučaj te da će reakcije nadležnih to i potvrditi i zadovoljiti pravdu prema mladićima i njihovim porodicama.

"U Crnu Goru, Bar i svako drugo mjesto u našoj državi, dobrodošli su svi", zaključuje se u saopštenju.

Grupa mladića u Baru fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba Sarajevo koji su u Crnu Goru došli na pripreme.

Čeitir maloljetnika iz Bara krivično će odgovarati za napad na njih.

Maloljetnicima iz Sarajeva ukazana je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći i Opštoj bolnici u Baru.

Jednom od maloljetnika konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Bonus video: