NSD Bar: Trideset godina DPS vlasti koje se očitovalo u mafijaškim obračunima u Baru ne može, a da ne ostavi traga

"Potrebne su godine kontinuiranog pedagoško vaspitnog rada sa omladinom kako bi se kriminalno okruženje u kojem su stasavale brojne generacije Barana, dovele na nivo tolerancije po kojem je Bar bio prepoznat mnogo prije nego je DPS postao vlast"

5653 pregleda 34 reakcija 23 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Trideset godina DPS vlasti koje se očitovalo u mafijaškim obračunima na ulicama Bara ne može, a da ne ostavi traga i da se jednostavno izbriše gumicom. Nažalost takve prepoznate osobe su bile godinama idoli u našem gradu, saopštio je Opštinski odbor Nove srpske demokratije Bar.

Oni su u saopštenju, najoštrije osudili napad na grupu tinejdžera i mladih sportista iz Bosne i Hercegovine koji se desio u Baru.

"Na našu veliku žalost mladi sportisti koji su personifikacija zdravog života bili su meta takođe mladih, ali onih koji su krenuli na našu žalost pogrešnim putem. Ne želeći ulaziti u motive takvog akta i unaprijed prejudicirati cilj tog vandalskog čina od strane počinilaca, jasno je da vršnjačko nasilje poprima ogromne razmjere, a odgovor društva na to je vrlo slab", navode iz NSD Bar.

Grupa mladića u Baru prije dvije noći fizički je napala dvojicu sportista Atletskog kluba "Sarajevo" koji su u Crnu Goru došli na pripreme. Maloljetnicima iz Sarajeva ukazana je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći i Opštoj bolnici u Baru. Jednom od njih konstatovana je teška tjelesna povreda u vidu preloma nosa i vilične kosti, zbog čega je transportovan u Klinički centar Crne Gore na dalju hospitalizaciju.

Opštinski odbor NSD Bar ističe da su potrebne godine kontinuiranog pedagoško vaspitnog rada sa omladinom kako bi se kriminalno okruženje u kojem su stasavale brojne generacije Barana, dovele na nivo tolerancije po kojem je Bar bio prepoznat, kako kažu, mnogo prije nego je DPS postao vlast u Crnoj Gori i Baru i "sinonim za sve društvene devijacije nekada mirnog i lijepog primorskog grada".

"Mladićima iz Bosne i Hercegovine koji su povrijeđeni želimo brzo ozdravljenje, i da koliko je već ovog ljeta ponovo posjete Bar sa svojim porodicama i uživaju u čarima mora i Jadrana", navode u saopštenju.

Nadležnima su poručili da se vršnjačko nasilje neće iskorijeniti deklarativnim pozivanjem preko medija već samo napornim radom stručnih službi u obrazovnom, pedagoškom i socijalnom sektoru.

"A, primarno kroz njegovanje pravih porodičnih vrijednosti po kojima je Crna Gora, a i sam Bar bio nadaleko prepoznat", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: