Bar: Krivične prijave protiv dva maloljetnika i dvije odrasle osobe, osumnjičeni za krađe i oduzimanje vozila

"On je, kako se sumnja, dok se nalazio u društvu sa još jednim maloljetnim licem, došao u naselje Bjeliši gdje je na parking prostoru pronašao otključano vozilo i ključ od vozila, te je auto stavio u pogon i odvezao sa te lokacije", navodi se u saopštenju

7615 pregleda 71 reakcija 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija je podnijela je krivične prijave protiv dva maloljetna i dva punoljetna lica koji se sumnjiče za oduzimanje vozila, krađu i dvije teške krađe.

Iz Policije je saopšteno da se maloljetnik star 16 godina sumnjiči za oduzimanje vozila.

"On je, kako se sumnja, dok se nalazio u društvu sa još jednim maloljetnim licem, došao u naselje Bjeliši gdje je na parking prostoru pronašao otključano vozilo i ključ od vozila, te je auto stavio u pogon i odvezao sa te lokacije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je zatim u Makedonskoj ulici, upravljajući ovim vozilom ostvario kontakt sa drugim vozilom koje je bilo parkirano.

"U tome je zatečen od strane policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Bar. Vozilo je vraćeno vlasniku", ističe se u saopštenju.

Krivična prijava je podnijeta protiv M.R. (28) osumnjičenog za krađu, koji je kako se sumnja, "došao u Sutomore gdje je sa parking prostora koji se nalazi u blizini kuće oštećenog lica, otuđio vozilo koje je pronašao otključano sa ključem u bravi".

"On je nakon toga vozilo stavio u pogon i isto odvezao na područje Podgorice, koje je zatim prodao drugom licu u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi za sebe", navodi se u saopštenju.

Policija je vozilo pronašla i vratila vlasniku.

Dodaje se da je krivična prijava podnijeta i protiv maloljetnog lica starog 15 godina, osumnjičenog za tešku krađu na štetu stranog državljanina.

"On je kako se sumnja, u blizini fudbalskog stadiona "Topolica" u Baru, na parking prostoru, nasilno otvorio najprije prozor, a zatim i vrata na "kamper vozilu" njemačkih registarskih oznaka, nakon čega je ušao u unutrašnjost vozila odakle je otuđio dva ranca sa vrijednim ličnim stvarima – lap top računar, fotoaparat, fleš memorije, novac", saopštili su iz Uprave policije.

Barska policija ga je identifikovala, nakon ćega je doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar, dok su otuđene stvari pronađene i vraćene vlasniku.

Dodatno je uhapšen i krivično procesuiran E.M. (40) iz Bara, osumnjičen da je izvršio tešku krađu.

"On je prije nekoliko mjeseci, u večernjim časovima, došao do jedne pekare u Sutomoru gdje je nasilno otvorio vrata i ušao u pekaru sa još tri lica, te otuđio više vrijednih predmeta - rashladne vitrine, radne stolove i drugu opremu za pekarske poslove, koje je zatim sa ovim licima utovario na prikolicu i transportovao ih u naselje Utjeha, gdje ih je za određeni iznos novca prodao drugom licu", ističe se u saopštenju.

Policija je predmete vrijednost 15.000 eura pronašla i vratila oštećenom.

Bonus video: