Bojiću ponovo 13 godina robije

Prvostepena presuda Višeg suda u Bijelom Polju optuženom za ubistvo

21715 pregleda 0 komentar(a)
Milenka Bojića sprovode nakon suđenja (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković
Milenka Bojića sprovode nakon suđenja (arhiva), Foto: Jadranka Ćetković

Kolašinac Milenko Bojić (52) osuđen je u Višem sudu u Bijelom Polju na 13 godina zbog ubistva Ranka Bojića (62).

I prvobitnom presudom, koju je ukinuo Apelacioni sud, bio je osuđen na istu kaznu zatvora, dok je njegov brat Marko, koji se teretio da je kao saizvršilac učestovao u izvršenju krivičnog djela, tada pravosnažno oslobođen.

Ranko Bojić pronađen je mrtav 17. marta 2019. godine, pored puta, a, prema optužnici, dan ranije drvenom motkom i kamenjem ga je pretukao Milenko.

Tužiteljka Ljubinka Madžgalj, u završnim riječima, istakla je da iz dokaza proističe da je “Ranka prije događaja pozvala prijateljica Rajka Božović, kojoj je saopštio da ga zovu braća i ide da se dogovori oko međaša, a da je potom čula kako mu neko govori: ‘Sad ćemo da se dogovorimo oko međaša’, a da je potom čula jauk”.

”Uz to, maloljetni M. B. i D. B. su kazali da su vidjeli Ranka kako sjedi na zidu kod Marka i razgovara telefonom sa nekim.

Utvrđeno je da su Ranka pozvali Marko i Milenko predstavljajući da je razlog viđenja nesporazum oko međaša, a da je pravi razlog bilo lišavanje života, tim prije što je Milenko i ranije tjelesno povređivao Ranka, za šta je suđen”, kazala je tužiteljka Madžgalj.

Punomoćnik oštećene porodice, advokat Miladin Joksimović kazao je da je Crna Gora čudo nad čudima i da ga nakon svega ne bi iznenadilo da Milenka sud oslobodi od optužbe.

”Kao što je oslobođen brat optuženog Marko, za koga je više nego jasno da je učestvovao u ‘organizovanom kriminalnom djelu’”.

Branilac optuženog, Luka Brajković rekao je da u radnjama optuženog nema elemenata krivičnog djela.

”Nesporno je da je oštećeni bez ikakvog povoda došao do kuće Marka, kojeg je fizički napao nanoseći mu tjelesnu povredu, a da je Milenko Bojić djelovao da pomogne povrijeđenom bratu, pri čemu nije bilo prekoračenja nužne odbrane. Okrivljeni nije imao razloga da napadne oštećenog, čak nije bio tu kada je došlo do kontakta između oštećenog i Marka, odnosno napada Ranka na Marka”.

On je istakao da je u ponovnom postupku utvrđeno da nije bilo telefonske komunikacije sa Rajkom Božović.

Bonus video: