Nikako da stignu do ukradenog zlata: Odgođeno suđenje Ani Pešukić

Za 11. maj odgođeno je suđenje optuženoj za krađu iz kuće Aca Đukanovića

10253 pregleda 6 komentar(a)
Ana Pešukić dolazi u sud (arhiva), Foto: BORIS PEJOVIC
Ana Pešukić dolazi u sud (arhiva), Foto: BORIS PEJOVIC

Za 11. maj odgođeno je suđenje Ani Pešukić, optuženoj za krađu nakita i umjetnina vrijednih 340.931,27 eura, iz porodične kuće Aca Đukanovića.

Glavni pretres nije održan jer u sudnicu nije došao optuženi Filip Ralević, koji odgovara za tešku krađu putem podstrekavanja i zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju.

Njegov branilac, advokat Lazar Aković, dostavio je sudu medicinsku dokumentaciju o operativnom zahvatu kome je Ralević bio podvrgnut.

Oštećena Gabrijela Đukanović ni juče se nije pojavila u sudnici, a sudija Nenad Vujanović kazao je da nema dokaza da je primila poziv, te da nije pronađena na adresi koju ima sud.

Pešukićeva je još u martu 2020. godine priznala tada osnovnom državnom tužiocu Vukasu Radonjiću da je ukrala vrijedan nakit, ali je predmet preuzelo Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

U oktobru te godine, tadašnja specijalna tužiteljka Stojanka Radović protiv nje je podigla optužnicu, tvrdeći da je sa zlatarima Filipom i Čedom Ralevićem formirala krimi-organizaciju.

Prema optužnici, Filip Ralević podstrekao je Anu Pešukić da iskoristi povjerenje porodice Đukanović i iz ormana njihovog stana otuđi veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata.

Viši sud je prilikom kontrole optužnice Ralevića i Pešukićevu oslobodio od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i potvrdio dio optužnice za krivična djela teške krađe, teške krađe putem podstrekivanja i zloupotrebu službenog poslovanja u privrednom poslovanju.

Optužnica tereti Anu Pešukić da je iz stana Gabrijele Đukanović, u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare, pozlaćene i kobaltne, i tri dječija novčanika sa novcem od 995 eura, sveukupne vrijednosti 9.431 euro...

Bonus video: