Ostojiću određeno zadržavanje do 72 sata, osumnjičen za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje

"Podgorička policija je juče, postupajući po saznanju da je na jednoj društvenoj mreži lice M.O. postavilo dvije objave, a koje su sadržale uvrede na vjerskoj osnovi, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i od M.O. prikupila obavještenja na okolnosti navedenih objava"

97618 pregleda 206 reakcija 204 komentar(a)
Ostojić, Foto: Fejsbuk
Ostojić, Foto: Fejsbuk

Predsjedniku Revizorskog odbora "Luke Bar" Milošu Ostojiću (35) određeno je zadržavanje do 72 sata.

On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Iz Uprave policije je saopšteno da podgorička policija sinoć, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapsila "M.O. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje".

"Podgorička policija je juče, postupajući po saznanju da je na jednoj društvenoj mreži lice M.O. postavilo dvije objave, a koje su sadržale uvrede na vjerskoj osnovi, preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti i od M.O. prikupila obavještenja na okolnosti navedenih objava. Obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.O. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje", piše u saopštenju.

Ostojić je na Fejsbuku vrijeđao Bošnjake, islam nazvao lažnom vjerom, a iz "Luke Bar" su najavili njegovu smjenu.

Njegov postupak osudilo je više političkih partija i nevladinih organizacija.

Bonus video: