Nema pritvora za Lečića, zabranjeno mu da prilazi Erakoviću

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je prema osumnjičenom L. Ž., zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu E. J., izrekao mjeru nadzora zabrane pristupa ili sastajanja sa oštećenim na udaljenosti ne manjoj od 50 metara

21202 pregleda 53 reakcija 28 komentar(a)
Osnovni sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Osnovni sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odbio je da u pritvor pošalje Željka Lečića (58), osumnjičenog za ugrožavanje sigurnosti poslanika Demokratske partije socijalista Jevta Erakovića.

Istovremeno, određena mu je mjera zabrane pristupa ili sastajanja sa Erakovićem na udaljenosti ne manjoj od 50 metara.

"Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je prema osumnjičenom L. Ž., zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu E. J., izrekao mjeru nadzora zabrane pristupa ili sastajanja sa oštećenim na udaljenosti ne manjoj od 50 metara. Navedena mjera će trajati dok za to postoji potreba, a najduže do pravosnažnog okončanja postupka", saopšteno je iz Osnovnog suda.

Pojasnili su da je sudija za istragu odbio predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da se odredi pritvor prema osumnjičenom, nalazeći da ne postoje posebne okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, niti da bi mogao da utiče na svjedoke:

"Budući da se radi o supruzi oštećenog, pa nema logike da bi supruga oštećenog olakšala krivično-pravni položaj osumnjičenog u ovom predmetu".

"Takođe je određeno će se ukoliko osumnjičeni prekrši navedenu mjeru nadzora, protiv istog odrediti pritvor".

Bonus video: