Odakle droga u perionici vozila?

Završnim riječima okončano suđenje Bjelopoljcu zbog držanja narkotika radi prodaje

16127 pregleda 69 reakcija 1 komentar(a)
Policija pronašla 3,5 grama kokaina (Ilustracija), Foto: shutterstock.com
Policija pronašla 3,5 grama kokaina (Ilustracija), Foto: shutterstock.com

Državni tužilac Vladan Đalović kazao je da je svim izvedenim dokazima utvrđeno da je Mirsad Karahmetović, 14. novembra prošle godine, u perionici za vozila držao drogu radi dalje prodaje.

To je rekao juče u završnim riječima u bjelopoljskom Višem sudu, pred kojim Karahmetović odgovara zbog sumnje da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

”U prilog tome govore činjenice da je u njegovoj garaži pronađena predmetna droga. Iz odbrane optuženog proizilazi da nikada ranije nije konzumirao drogu, iz čega jasno proizilazi da je drogu držao radi dalje prodaje”, kazao je tužilac.

On je podsjetio da je na omotu droge pronađen DNK materijal bliskog srodnika Karahmetovića.

”Ne stoji činjenica da je neko podmetnuo drogu, niti da se, kako se optuženi branio, garaža koja je služila kao perionica nije zaključavala, već da su postojala vrata koja su se zaključavala, a uz to, nema logike da neko uzme kesu sa drogom i podmetne je optuženom, kako se on branio”, kazao je Đalović.

On je predložio sudu da se okrivljeni kazni sa sedam mjeseci zatvora.

Branilac optuženog Admir Hajdarović kazao je da je tačno da je u prostoru koji koristi njegov branjenik nađena određena količina opijata, ali da to po autizmu ne znači da je izvršio krivično djelo stavljeno mu na teret, podsjećajući da nema nijednog dokaza koji se na nesumnjiv način može utvrditi da je Karahmetović počinio ovo djelo.

”Niko od službenika policije koji su izvršili pretres nisu potvrdili navode da se optuženi bavi prodajom, odnosno nisu imali operativne podatke za to”, kazao je advokat, ističući da među pet donora DNK-a materijala nije pronađen DNK optuženog.

On je predložio oslobađajuću presudu.

Prema optužnici Višeg državnog tužilaštva, pretresom kuće i garaže, 14. novembra prošle godine, u naselju Gornja Pruška, pronađeno je oko 3,5 grama kokaina i oko pet grama marihuane.

Droga je, kako se navodi, bila upakovana u ručno pravljene zamotuljke od PVC folije, a pronašlu su i tablu sa 12 tableta “ksalola”.

Presuda će biti izrečena 28. aprila.

Bonus video: