Krivične prijave protiv sedam osoba zbog krijumčarenja

Policija je juče, kako je saopšteno, izvršila pretrese na dvije lokacije koje koriste četiri osobe, a koje su nakon toga privedene postupajućem državnom tužiocu na dalju nadležnost

9253 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Krivična prijava podnesena je protiv sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivično djelo krijumčarenje, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi, Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenje finansijskih istraga su zajedno sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti (OB) Bijelo Polje, a u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju, realizovali višemjesečnu aktivnosti pod nazivom "Magistrala".

"Aktivnost je usmjerena na suzbijanje krijumčarenja akcizne robe na sjeveru Crne Gore", stoji u saopštenju UP.

Policija je juče, kako je saopšteno, izvršila pretrese na dvije lokacije koje koriste četiri osobe, a koje su nakon toga privedene postupajućem državnom tužiocu na dalju nadležnost.

"Osumnjičeni su krivična djela izvršili na način što su, od aprila 2021. godine do oktobra 2022. godine, vršili prodaju neocarinjene robe, pritom organizujući mrežu preprodavaca na teritoriji više gradova u Crnoj Gori, a u namjeri da pribavljanja protivpravne imovinske koristi na štetu budžeta Crne Gore", kazali su iz UP.

Navedeno je da vrijednost privremeno oduzete robe (cigareta) u navedenom periodu iznosi oko 20.000 eura.

Bonus video: