Sud za prekršaje u Budvi za prva tri mjeseca naplatio 380.000 eura novčanih kazni

Predmeti su u 78 odsto slučajeva rješavani izricanjem novčanih kazni, a potom slijede i ostale sankcije (kazne zatvora, uslovne osude, vaspitne mjere...)

6069 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: shutterstock
Ilustracija, Foto: shutterstock

Sud za prekršaje u Budvi je za prva tri mjeseca ove godine riješio ukupno 3.315 predmeta.

Kako je naveo predsjednik Suda Marko Đukanović u prvostepenom prekršajnom postupku riješena su 2.374 predmeta, pa je stopa ažurnosti na nivou od 120 odsto što znači da se broj zaostalih predmeta iz ranijeg perioda smanjio za petini.

"U radu dominiraju predmeti iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a potom iz oblasti - Zakona o javnom redu i miru, Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, Zakona o sprječavanju korupcije, Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga. Predmeti su u 78 odsto slučajeva rješavani izricanjem novčanih kazni, a potom slijede i ostale sankcije (kazne zatvora, uslovne osude, vaspitne mjere…). Oko pet odsto predmeta okončano je oslobađajućom odlukom. Sud je naplatio 380.000 eura novčanih kazni i troškova postupka, što je povećanje za oko 10 odsto u odnosu na isti period prethodne godine", naveo je Đukanović.

Bonus video: