Sastanak u Vladi u vezi napada na novinare, naglasak na ubistvo Jovanovića

Sastanak se održava na inicijativu premijera Abazovića i ministra Miljanića

11676 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović
Zgrada Vlade, Foto: Boris Pejović

Iz Vlade je saopšteno da će danas, na inicijativu premijera Dritana Abazovića i ministra Zorana Miljanića, održati sastanak između predstavnika Vlade, tužilačke organizacije i članova Komisije za praćenje postupanja u istragama o napadima na novinare, u cilju poboljšanja koordinacije, sa posebnim naglaskom na ubistvo urednika "Dana" Duška Jovanovića iz 2004. godine.

Nakon sastanka su planirane izjave za medije.

Sastanku će, pored Abazovića i Miljanića, koji je i član Komisije, prisustvovati: vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Tatjana Begović, vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić, šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, tužiteljka Jelena Đaletić (Vrhovno državno tužilaštvo), tužilac Miroslav Turković (Više državno tužilaštvo) i predsjednik Komisije za praćenje postupanja u istragama o napadima na novinare Mihailo Jovović.

Abazović je u razgovoru za hrvatski Večernji list, prošle sedmice, iznio tvrdnju da je za ubistvo Jovanovića odgovorna duvanska mafija. "Ko je bio duvanska mafija i ko joj je bio na čelu, svima je jasno", rekao je on.

Bonus video: