VDT: Unaprijedićemo saradnju sa Upravom policije u predmetima policijske torure i ubistva Duška Jovanovića

"U predmetu ubistva Duška Jovanovića biće definisan precizan plan rada kako bi se usaglašenim djelovanjem obje institucije došlo do otkrivanja izvršioca ubistva Duška Jovanovića", navodi se u saopštenju

5382 pregleda 21 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

V.d. vrhovne državne tužiteljke Tatjana Begović i v.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić dogovorili su unapređenje i intenziviranje saradnje u predmetima policijske torture i ubistva vlasnika i urednika "Dana" Duška Jovanovića.

To je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, nakon sastanka Begović i Terzića u toj instituciji.

"U predmetu ubistva Duška Jovanovića biće definisan precizan plan rada kako bi se usaglašenim djelovanjem obje institucije došlo do otkrivanja izvršioca ubistva Duška Jovanovića", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je dogovoreno da Uprava policije imenuje kontakt osobe za saradnju sa Državnim tužilaštvom u slučajevima policijske torture.

Navodi se da je dogovoreno i da se uz podršku međunarodnih partnera organizuju obuke policijskih službenika i državnih tužilaca, o efikasnom procesuiranju slučajeva policijske torture.

"Begović i Terzić saglasili su se da će pružiti svu neophodnu i logističku podršku svojim saradnicima kako bi se u navedenim predmetima ostvarili konkretni rezultati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: