Kolašinac uhapšen zbog proganjanja, dvojica zbog ugrožavanja sigurnosti

Kolašinskoj policiji je, kako je saopšteno, oštećena osoba 5. maja prijavila lice D.Ć. za koje tvrdi da je svakodnevno prati i šalje sms poruke, od trenutka kada je istog prijavila za zlostavljanje, 20. aprila

6425 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuhtterstock
Ilustracija, Foto: Shuhtterstock

Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) u Kolašinu uhapšen je D. Ć. (33) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo proganjanje, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako se navodi u saopštenju, njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana i on je sproveden u Istražni zatvor Bijelo Polje.

Kolašinskoj policiji je, kako je saopšteno, oštećena osoba 5. maja prijavila D.Ć. za koje tvrdi da je svakodnevno prati i šalje sms poruke, od trenutka kada je istog prijavila za zlostavljanje, 20. aprila.

"D.Ć. je doveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin i od njega je prikupljeno obavještenje na zapisnik nakon čega je sa prijavom i izjavom upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu", saopšteno je iz UP.

Dodaje se da je, osim toga, kolašinska policija postupila i po prijavi u kojoj je 7. maja navedeno da su dva lica F.R. (21) i M.B. (18) oštetili vozilo jedne osobe, koje se nalazilo ispred njene porodične kuće.

"Postupajući po prijavi policijski službenici su locirali F.R. i M.B. koji su prilikom kontrole, u prisustvu službenika policije, upućivali riječi prijeteće sadržine u odnosu na D.T., sina podnosioca gore pomenute prijave", rečeno je iz UP.

Sa događajem je, kako su kazali, upoznat tužilac u ODT u Kolašinu po čijem su nalogu F.R. i M.B. lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu D.T.

"Njima je od strane postupajućeg tužioca određeno zadržavanje do 72 sata", kazali su iz UP.

Bonus video: