Menadžer i direktor preduzeća iz Bara za lične potrebe sa računa firme podigli milion eura?

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično djelo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju

16940 pregleda 234 reakcija 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u toj opštini protiv I.P. (49) iz Bosne i Hercegovine i B.B. (40) iz Kosova, zbog sumnje da su počinili krivično djelo - zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Sumnja se da su I.P. i B.B. otuđili materijalno – finansijsku i poresku osnovu preduzeća 'Monter.ing' d.o.o iz Bara, na način što su, od novembra 2015. do februara 2017. godine, vršili gotovinske realizacije sa računa pravnog lica mimo legalnih tokova i na taj način za sebe pribavili protivpravnu imovinsku koristi u iznosu ne manjem od 1.015.150 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

"I.P. kao ovlašćeno lice i poslovni menadžer pravnog lica i B.B. kao izvršni direktor i osnivač firme, su zluopotrebom svojih položaja, vršili nekontrolisana i nedokumentovana podizanja novčanih sredstava sa žiro računa pravnog lica, van opravdanih i dokumentovanih tokova, na koji način su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist i prouzrokovali uvećanje potraživanja pravnog lica i ugrozili potraživanja povjerilaca, prvenstveno države", zaključuju iz policije.

Bonus video: