Kotor: Policijskom inspektoru Popoviću dva mjeseca kućnog zatvora

Popoviću izrečena kazna pošto je prošle godine u jednom lokalu u Porto Montenegru nosio van radnog vremena službeni pištolj iz koga je potom pucao u vis

15825 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sudija Osnovnog suda u Kotoru Veljko Bulatović izrekao je inspektoru sektora za borbu protiv droga Milanu Popoviću presudu - dva mjeseca zatvora u prostorijama u kojima stanuje, jer je prošle godine u jednom lokalu u Porto Montenegru nosio van radnog vremena službeni pištolj iz koga je potom pucao u vis.

To je Vijestima potvrđeno u Službi za odnose sa javnošću kotorskog suda.

Njemu se na teret stavlja da je krajem juna prošle godine u večernjim satima, na javnom mjestu, nosio službeni pištolj dok nije bio na radnom mjestu, iz koga je kasnije pucao u vis nakon svađe sa gostima lokala.

Podsjećamo, Popović se već nalazi u spuškom Istražnom zatvoru. Naime, on je blizak odbjeglom policijskom inspektoru Ljubu Miloviću, i uhapšen je u martu u višednevnoj velikoj operaciji SPO-a i SDT-a, u kada su lisice stavljene i službeniku Potražne jedinice iz Podgorice Goranu Stojanoviću iz Podgorice i njihove im nekadašnjim kolegama - bivšem specijalcu Vladimiru Bajčeti, Kotoraninu Mileti Ojdaniću, kao i Tihomiru Adžić iz Podgorice.

Njima je nakon saslušanja u SDT-u, a na predlog specijalnog tužioca, sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša odredila pritvor, zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i saučesnike koji su u bjekstvu, ali i zbog “naročito teškog načina izvršenja krivičnog djela”...

SDT vjeruje da je i tom organizacijom rukovodio odbjegli šef kavačkog klana Radoje Zvicer, a da je osumnjičenu ekipu okupio i njima rukovodio bjegunac sa policijskom značkom Ljubo Milović, za koje Specijalno državno tužilaštvo vjeruje da su bili dio kriminalne organizacije koja je prekookeanskim rutama do Evrope i Australije uspjela da dopremi najmanje tri tone kokaina.

Popović i Milović su suspendovani jer su 2018. godine oteli konobara, tukli ga i tjerali da prizna da krade novac iz lokala u Kotoru čiji je vlasnik Milović.

Bonus video: