Uhapšen Ulcinjanin, pronađen pištolj sa metkom u cijevi

Od njega je, kako se navodi iz Uprave Policije, nakon pretresa privremeno oduzeto i vozilo

8642 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ulcinjanin V.A. (41) uhapšen je nakon što je policija kod njega pronašla pištolj sa municijom i jednim metkom u cijevi, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Od njega je, kako se navodi, nakon pretresa privremeno oduzeto i vozilo.

"Po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, V.A. je lišen slobode, a u okviru izviđajnih radnji u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje V.A. koristi i tom prilikom je pronađeno i oduzeto još osam komada municije kalibra 7,65 mm", rečeno je iz UP.

Dodaju da su službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) u danima praznika ostvarili značajne rezultate na suzbijanju svih vidova kriminaliteta ali i prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

"Aktivnosti službenika na suzbijanju zoupotreba opojnih droga rezultirale su procesuiranjem jednog lica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kazali su iz UP.

Navode da je u četiri pojedinačne zapljene oduzeto ukupno 2,2 grama opojne droge.

"Preduzimajući dalje radnje na otkrivanju krivičnih djela iz ove oblasti, izvršena su dva pretresa računara, mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja", rekli su iz UP.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, kako kažu, dogodile su se tri saobraćajne nezgode bez težih posljedica, a izvršeno je 320 kontrola lica i vozača.

"Izdato je 60 naloga za naplatu novčanih kazni, te je podnijeto 10 prekršajnih prijava i isključeno iz saobraćaja sedam vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola", dodaju.

U prethodnom periodu, kako navode, nije došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

"Nisu registrovana krivična djela koja bi sa aspekta društvene opasnosti izazvala veću uznemirenost i ugroženost građana, te se stanje bezbjednosti cijeni stabilnim i povoljnim, a policijski službenici OB Budva će i u narednom periodu preduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi se ostvarila maksimalna efikasnost u radu i održalo povoljno stanje bezbjednosti", kazali su iz UP.

Bonus video: