Rasvijetljeno više imovinskih delikata u Nikšiću

U pitanju su dvije krađe i krivično djelo prevara, saopšteno je iz Uprave policije

3370 pregleda 0 komentar(a)
Policija, Foto: Policija
Policija, Foto: Policija

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, na teritoriji te opštine rasvijetlili tri krivična djela i nadležnom tužilaštvu procesuirali dva lica.

To je saopšteno iz Uprave policije.

"Dežurnoj službi je 24. aprila prijavljeno da je u toku prethodne noći od strane nepoznatog lica iz teretnog motornog vozila, vlasništvo jednog pravnog lica, otuđeno 400 litara goriva", kazali su iz Uprave policije.

Prema njihovim riječima, 29. aprila nikšićkoj policiji je prijavljeno da je od oštećenog iz radionice koja se nalazi u dvorištu njegove porodične kuće, otuđeno bakarno kablo i mesingani djelovi za vodovodne cijevi ukupne vrijednosti oko 3.000 eura.

"Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzimajući intezivne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovih djela identifikovali izvršioca S.R. (27) iz Nikšića", saopšteno je.

Kako se dodaje u saopštenju, sa događajima je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je, kako su kazali, naložio da se S.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa u produženom trajanju.

"Nakon saslušanja osumnjičenom S.R. je donijeto rješenje o zadržavanju u trajanju do 72 sata, a nadalje je sudija za istragu Osnovnog suda u Nikšiću nakon saslušanja ovom licu odredio pritvor nakon čega je sproveden u UIKS-Spuž", navodi se u saopštenju.

Nikšićkoj policiji je, kako su kazali, 30. aprila prijavljeno da je u toku prethodne noći od oštećene otuđen mobilni telefon.

"Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i rasvijetlili događaj koji je od strane nadležnog tužioca kvalifikovan kao krađa, a koja se na teret stavlja D.K. (48) iz Nikšića", saopšteno je iz Uprave policije

Protiv njega je, kako je saopšteno, podnijeta krivična prijava u redovnom postupku, po nalogu nadležnog tužioca.

"Policijski službenici su u redovnom postupku nadležnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeli i krivičnu prijavu protiv N.V. (26) iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara. On je ovo krivično djelo izvršio na način što je u jednom kazinu u Nikšiću unovčio dobitni tiket od igara na sreću, a koji je prethodno protivpravno pribavio", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: