Nikitoviću pritvor do 30 dana: Osumnjičen da je pretukao bivšeg direktora Policijske akademije

Iz Osnovnog suda u Podgorici saopštili su da je Nikitoviću pritvor određen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu Bobana Šaranovića

10884 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Osnovni sud, Foto: Luka Zeković
Zgrada u kojoj se nalazi Osnovni sud, Foto: Luka Zeković

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Savi Nikitoviću (18) osumnjičenom da je 2. juna napao i pretukao bivšeg direktora Policijske akademije Bobana Šaranovića.

Iz Osnovnog suda u Podgorici saopštili su da je Nikitoviću pritvor određen zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda na štetu Šaranovića.

"Pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticanjem na NN saučesnika".

"Budući da je osnovano sumnjiv da je predmetna krivična djela izvršio u saizvršilaštvu sa za sada nepoznatim licem, koje je po njegovom sopstvenom kazivanju, njegov drug, a za kojeg osumnjičeni implicira da nije preduzeo nikakve radnje koje bi predstavljale elemente bića krivičnih djela koje se osumnjičenom stavljaju na teret, što je u suprotnosti sa do sada prikupljenim dokazima u spisima predmeta", pojasnili su.

U saopštenju dodaju da je sudija ocijenio da je pritvor neophodan radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka, te da se ista svrha ne može postići bilo kojom drugom mjerom: "Budući da je evidentna opasnost da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao da ometa krivični postupak uticanjem na lice sa kojim je, kako se osnovano sumnja, predmetna krivična djela izvršio u saizvršilaštvu. U odnosu na pritvorski osnov opasnost od ponavljanja djela, sud nalazi da isti ne stoji, pa je u tom dijelu sud odbio predlog Osnovnog državnog tužilaštva, kao neosnovan."

Bonus video: