Podgoričanin uhapšen u Baru: Osumnjičen da namjeravao da podmetne požar na vozilu

"Daljom kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je A.R. u noći 9. juna izazvao požar na vozilu marke "Audi A4" u ulici Radosava Burića u Podgorici, a kojom prilikom su uništena još dva vozila"

21066 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

A.R. (21) iz Podgorice uhapšen je u Baru zbog sumnje da je namjeravao da podmetne požar na vozilu.

Iz Uprave policije je saopšteno da je barska policija sinoć oko 21 čas u ulici Jovana Tomaševića kontrolisala vozilo marke "Renualt" podgoričkih registraskih oznaka, kojim je upravljao A.R , te da su pregledom vozila pronađeni flaša sa benzinom i odjevni predmeti.

"Sumnja se da je A.R. po prethodno osimšljenom planu došao iz Podgorice u namjeri da tokom noći izazivanjem požara na vozilu veće materijalne vrijednosti, jednog lica iz Bara, tom licu pričinu materijalnu štetu, a da nakon toga uništi odjevne predmete i druge tragove koji bi ga mogli dovesti u vezu da ovim djelom", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se A.R. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u pokušaju.

"Daljom kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je A.R. u noći 9. juna izazvao požar na vozilu marke "Audi A4" u ulici Radosava Burića u Podgorici, a kojom prilikom su uništena još dva vozila. U odnosu na ovaj događaj tužilac se izjasnio da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti", piše u saopštenju.

Bonus video: