Miloševiću određen pritvor do 30 dana

Milošević je danas ponovo uhapšen, nakon što je pušten iz Istražnog zatvora

16054 pregleda 6 komentar(a)
Mario Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević
Mario Milošević (arhiva), Foto: Savo Prelević

Podgoričaninu Mariju Miloševiću određen je pritvor do 30 dana, kazala je "Vijestima" samostalna savjetnica za odnose sa javnošću višeg suda u Podgorici Marija Raković.

"Sudija za istragu Goran Šćepanović mu je odredio pritvor, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela", kazala je Raković

Milošević je danas ponovo uhapšen, nakon što je pušten iz Istražnog zatvora.

Lisice na ruke stavljene su mu zbog sumnje da je ubio Miodraga Kruščića.

Kruščić je ubijen za stolom jednog podgoričkog lokala, 21. maja 2018. godine. Uprava policije i podgoričko Više tužilaštvo, 19. februara 2019. godine pred novinarima su saopštili da su ravijetlili ubistvo tog Podgoričanina i rekli da je ista ekipa od devet osumnjičenih kriva i za ranjavanje novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Milošević je iz pritvora pušten nakon što je isteklo vrijeme po kojem može biti u Istražnom zatvoru ukoiliko se u tom roku ne donese prvostepena presuda. On je u Istražnom zatvoru proveo tri i po godine zbog sumnje da je direktni izvršilac ubistva Radomira Đuričkovića u Cetinju, 2016. godine. Uhapšen je na Kosovu.

Obrazloženje, kako je kazala savjetnica za informisanje u Višem sudu Marija Raković, je da tri godine nakon podizanja optužnice nema prvostepene presude i to je osnov za ukidanje pritvora.

Milošević je nakon ukidanja pritvora sproveden u Specijalno državno tužilaštvo (SDT) gdje je saslušan zbog sumnje da je ubio Kruščića 21. maja 2018. godineu Podgorici.

Milošević, je optužen da je direktni izvršilac ubistva Đuričkovića u Cetinju, a osim njega, okrivljeni su i Igor Mašanović i Vukan Vujačić.

Optužnicom Višeg državnog tužilaštva se terete da su umiješani u ubistvo Đuričkovića koje se dogodilo 10. oktobra 2016. i da su tada doveli u opasnost život Milorada Radulovića.

Milošević je, prema navodima optužnice, označen kao direktni izvršilac ubistva.

Kako je navedeno optužnicom, okrivljeni su za 2.100 eura kupili vozilo "reno megan" koje je korišćeno prilikom ubistva, konkretno da je optuženi Vujačić preuzeo vozilo 9. oktobra 2016. u Podgorici. Dodaje se da su 10. oktobra u Cetinju pratili kretanje Đuričkovića, sačekali ga da uđe u vozilo u Ulici IV proleterske u blizini lokala "Konoba".

U tom trenutku okrivljeni Milošević je ispalio dva projektila u pravcu Đuričkovića, kod koga je dan kasnije nastupila smrt usljed zadobijenih rana”, navodi se u optužnici. Oni su, kako se dalje navodi, pobjegli seoskim putem i zapalili vozilo u kojem su ostavili i automatsku pušku iz koje je pucano.

Bonus video: