Krivične prijave protiv 14 osoba zbog sumnje u izdavanje lažnih potvrda o kovid-19 imunizaciji

"Policija državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv M.V. (27), medicinske radnice, podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo falsifikovanje službene isprave u produženom trajanju"

15377 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija podnijela je deset krivičnih prijava protiv 14 osoba zbog sumnje da su učestvovala u izdavanju lažnih potvrda o kovid-19 imunizaciji.

"Postupajući po prijavama Doma zdravlja Podgorica, u nastavku akcije 'Covid', a koja se sprovodi u cilju otkrivanja i procesuiranju lica koja su učestvovala u izdavanju lažnih potvrda o covid19 imunizaciji, podnijeli deset krivičnih prijava protiv 14 osoba", navode iz Uprave policije.

Dodaju da je policija državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv M.V. (27), medicinske radnice, podnijela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo falsifikovanje službene isprave u produženom trajanju.

"Protiv trinaest građana, starosti od 21 do 72 godine, podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su izvršili krivična djela falsifikovanje isprave. Službenici podgoričke policije će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom nastaviti sa sprovođenjem navednih aktivnosti", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: