Kriptomat u aprilu nije bio sporan

Advokat “Salona Prive” naveo da ih je poreska inspekcija kontrolisala prije dva mjeseca i da nije bilo nepravilnosti

11822 pregleda 8 komentar(a)
Prije godinu i tužilaštvo izviđalo kriptomat: “Salon Prive” Tivat, Foto: Siniša Luković
Prije godinu i tužilaštvo izviđalo kriptomat: “Salon Prive” Tivat, Foto: Siniša Luković

Poreski inspektori već su, prije nepuna dva mjeseca, kontrolisali “Salon Prive” i nijesu utvrdili nepravilnosti, a tokom nadzora uočeno je da nijesu platili 1.092 eura poreza na zakup nekretnine, što je učinjeno tokom kontrole.

“Provjerom iskazivanja pravilnosti prihoda i rashoda nisu utvrđene nepravilnosti, piše u zapisniku inspekcijskog nadzora”, koji potpisuje poreski inspektor Branko Nikčević.

Zbog toga čudi kako se ministra finansija Aleksandar Damjanović sada sjetio nadzora i inspekcija, kazao je za “Vijesti” pravni zastupnik kluba za igre na sreću “Salona Prive”, advokat Ratko Pantović.

Pantović je objasnio i da je tokom kontrole “famozni kriptomat” bio u salonu u Tivtu i da je kontrolisan. Zbog tog kriptomata, podsjetio je, vlasnik “Salona Prive” saslušavan je prije godinu, a tužilaštvo je ocijenilo da posjedovanjem tog elektronskog uređaja nije počinio nijedno krivično djelo.

“Prije nepuna dva mjeseca izvršena je detaljna kontrola poslovanja ‘Salona Prive’ i nijesu uočene bilo kakave nepravilnosti. Pozivamo bilo koji državni organ da izvrše bilo koju kontrolu, jer mi nemamo što da krijemo, ali je očitio da se radi o vrlo lošoj namjeri ministra Damjanovića i prljavoj političkoj kampanji. Naglašavam, tokom nadzora u aprilu famozni kriptomat je bio u ‘Salonu Prive’ i kontrolisan je”, rekao je Pantović.

Damjanović je nedavno kriptomat nazavo nelegalnim, a potom je policija ustvrdila da je u vlasništvu britanskog aristokrate Džordža Kotrela, sada Džordža Coa.

Pantović je demantovao obje informacije, objasnivši da je u vlasništvu Hon Kong Yonga i da su još prije godinu od nadležnih tražili objašnjenje da li smiju uvesti i postaviti taj elektronski uređaj, te da kriptomat nije nelegalno postavljen.

Nakon toga, Damjanović je 13. juna Upravi prihoda i carina (UPC) naložio da se uradi inspekcijska kontrola tog objekata u kome su pripadnici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala, nakon izvršene kontrole, pronašli kriptomat koji služi za trgovinu digitalnim valutama u Crnoj Gori.

“Imajući u vidu navedeno, neophodno je da sa aspekta nadležnosti UPC kojom rukovodite izvršite kontrolu u naznačenom objektu u skladu sa važećim propisima i da o preduzetim aktivnostima bez odlaganja obavijestite ministarstvo”, naveo je Damjanović u dopisu direktoru UPC Vladimiru Bulajiću.

Bonus video: