Rade Milošević ostaje u pritvoru

Odluka VIjeća Vrhovnog suda

26866 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Osnovan je predlog o produženju pritvora Radu Miloševiću i po rešenju Vrhovnog suda može trajati do 21. juna 2023. godine.

To se navodi u odluci Vijeća Vrhovnog suda Crne donijetoj na današnjoj sjednici.

Vijeće je odlučivalo o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva za produženje pritvora Miloševiću nakon što je Ustavni sud 14. juna ukinuo rješenje Vrhovnog suda od 20. marta 2023. godine o produženju pritvora R.M. i predmet vratio ovom sudu na ponovni postupak i odlučivanje.

"Ovo Rješenje, a poštujući pravne razloge izražene u Odluci Ustavnog suda Crne Gore, U-III br. 266/23 od 14 juna 2023. godine, saglasno odredbi člana 77 stav 2 Zakona o Ustavnom sudu Crne Gore, donijelo je Vijeće Vrhovnog suda sastavljeno od predsjednice Vijeća sutkinje Milenke Seke Žižić, i članova - sudija Marijane Pavićević i Zorana Šćepanovića, nakon što su razmotreni cjelokupni spisi predmeta i ocijenjeni navodi dostavljenog predloga za produženje pritvora okrivljenom" navodi se u saopštenju.

Tadašnji šef Uprave prihoda i carina je uhapšen u decembru 2022. godine, a u sklopu istrage o nestanku milionski vrijednih paketa cigareta.

SDT ga sumniči da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Bonus video: