Odbijena žalba u predmetu "Šavnički izbori", Čvorović i Lazarević da plate po 600 eura

Viši sud zaključio da su izrečene novčane kazne ispod zakonskog minimuma, pa je preinačio prvostepenu presudu

4920 pregleda 30 reakcija 1 komentar(a)
Šavnik (ilustracija), Foto: Svetlana Mandić
Šavnik (ilustracija), Foto: Svetlana Mandić

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je presudu Osnovnog suda u Žabljaku, kojom su Milisav Čvorović i Slobodan Lazarević proglašeni krivima zbog krivičnog djela - povreda prava glasanja, te je okrivljenima izrekao veće novčane kazne i odbio žalbu branioca okrivljenih kao neosnovanu.

Viši sud je, odlučujući o žalbi osnovnog državnog tužioca iz Pljevalja kojom je tražio da se okrivljenima izrekne kazna zatvora, kao i o žalbi branioca okrivljenih kojom je tražio da se oni oslobode optužbe, presudom od 14. juna konstatovao da je prvostepeni sud, u zakonito sprovedenom postupku, utvrdio postojanje krivičnog djela i krivice okrivljenih, odnosno da je pravilno utvrdio olakšavajuće i otežavajuće okolnosti, saopštio je predsjednik Osnovnog suda Žabljak Mihailo Anđelić.

Viši sud je zaključio i da su izrečene novčane kazne ispod zakonskog minimuma, pa je, uvažavajući žalbu ODT-a, preinačio prvostepenu presudu u dijelu odluke o krivičnoj sankciji i okrivljenima izrekao novčane kazne u iznosu od po 600 eura.

Kaznu su dužni da plate u roku od 30 dana po pravosnažnosti presude, koja je postala pravosnažna 14. juna.

Bonus video: