Četvorica će prekršajno odgovarati zbog napada na službenike HMP; Jelić: Zaposleni priznao da je vrijeđao i psovao

Jedan od navijača kazao da će danas podnijeti krivičnu prijavu protiv zaposlenih u Hitnoj medicinskoj pomoći

38953 pregleda 76 reakcija 73 komentar(a)
Sa snimka incidenta u Hitnoj, Foto: Screenshot
Sa snimka incidenta u Hitnoj, Foto: Screenshot
Ažurirano: 20.06.2023. 14:53h

Podgoričani Tanasije (31) i Jovan Jelić (26) prekršajno će odgovarati zbog napada na službenike Hitne medicinske pomoći (HMP), saznaju "Vijesti".

Njih dvojica su dio grupe navijača koja je u subotu veče napala zaposlene u toj službi, što su oni i prijavili policiji.

Jovan Jelić je u izjavi policiji rekao da je jedan od zaposlenih u HMP priznao da je ka njima uputio psovku na nacionalnoj osnovi, podnosi i krivičnu prijavu.

Iz Uprave policije "Vijestima" je rečeno da su o događaju obavijestili tužioca, koji se izjasnio da u radnjama Tanasija i Jovana Jelića i još dvojice identifikovanih nema elemenata krivičnog djela, već prekršaja.

Iz policije su pojasnili da su navijači tvrdili da su im zaposleni dobacivali, a ne obratno. Kazali su da će i prijavu protiv zaposlenih podnijeti tužilaštvu, jer policiji ne vjeruju.

"Vijestima" nije saopšten identitet druge dvojice napadača, od kojih je za juče bilo planirano uzimanje izjave.

Jelić: Nikog nisam fizički napao, niti vrijeđao

Jovan Jelić je "Vijestima" kazao da će danas podnijeti krivičnu prijavu protiv zaposlenih u HMP.

U izjavi policiji, koju je dostavio "Vijestima", naveo je da je grupi od tridesetak navijača Crne Gore u kojoj se nalazio, neko iz HMP-a vikao "ua, š**tari", a da je, kada se okrenuo, čuo muškarca koji govori "j***mo vam majku š*****sku".

Kazao je da je zaposlene u HMP pitao ko je uputio psovke, jer je jedna članica njegove familije Albanka i da je to velika uvreda za njihovu porodicu.

Naveo je da je potom jedan mlađi muškarac u medicinskoj uniformi priznao da je uputio psovke, ali da nije želio da mu kaže kako se zove, na šta mu je kako je rekao, poručio da treba da ga je sramota. Policiji je kazao da je njegov brat Tanasije kasnije pročitao sa uniforme da se taj zaposleni zove Vuk, ali da nije siguran kako se preziva.

"Krenuo sam da se udaljim, a i prisutni drugovi su me odvlačili", naveo je Jovan Jelić u izjavi, kazavši da je tada krenuo prema ulici, gdje ih je sreo policijski kombi.

Tvrdi da su im policijski službenici tada rekli da niko neće podnositi prijavu, a i da je jedna od zaposlenih u HMP rekla da svako treba da radi svoj posao, "oni da pružaju pomoć, a mi da idemo na utakmicu". "Tada su mog brata pustili, a mi smo pošli prema stadionu", dodao je.

Jovan Jelić je u izjavi policiji istakao da nije ostvario nikakav fizički kontakt za zaposlenima u Hitnoj, ali i da ni prema njemu niko od njih ništa nije uradio, osim što je došlo do verbalne rasprave. Kazao je i da nije primijetio da je bilo ko od njegovog društva imao fizički kontakt sa zaposlenima. Naveo je i da nije uputio nikakve uvrede, osim što je kazao "sram vas bilo" onome ko je, kako tvrdi, uzvikivao za njima.

Bonus video: