Herceg Novi: Policajac teško povrijeđen na dužnosti, uhapšeni ga napao pokušavajući da pobjegne

Ruski državljanin uhapšen zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, terete ga i za napad na dvojicu policajaca

46734 pregleda 168 reakcija 46 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Policajac iz Herceg Novog Balša Vemić teško je povrijeđen u utorak, tokom obavljanja službene dužnosti, sprovodeći uhapšenog ruskog državljanina V. R. koji je pokušavao da pobjegne.

"Njega je osumnjičeni fizički napao prilikom pokušaja bjekstva, kojom prilikom je Vemić zadobio teške tjelesne povrede padom sa potpornog zida, u vidu naprsnuća kuka i kičmenog stuba. On je hospitalizovan u Specijalnoj bolnici za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju 'Vaso Ćuković' – Risan", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Hercegnovska policija je 19. juna, kako se navodi, postupajući po prijavi za porodično nasilje uhapsila V. R., koji je počinio prekršaj iz Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

"On je u alkoholisanom stanju svojoj majci upućivao prijeteće riječi, pri tom držeći šarafciger u ruci. Prilikom lišenja slobode kod V. R. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,96 g/kg", dodaje se.

V. R. je, kako je saopšteno, u službenim prostorijama, nakon hapšenja zbog izvršenog prekršaja, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, na način što je fizički napao dva policajca.

"Juče su službenici Uprave policije osumnjičenog sproveli državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji mu je odredio zadržavanje zbog pomenutog krivičnog djela", dodaje se u saopštenju.

V. R. je, dodaje se u saopštenju, prilikom sprovođenja iz zgrade tužilaštva do motornog vozila, pokušao da pobjegne i tom prilikom fizički napao policijskog službenika Vemića.

Brzom reakcijom policije spriječeno je, kako su kazali, bjekstvo osumnjičenog.

"Osumnjičeni je prilikom pada zadobio povredu skočnog zgloba, nakon čega mu je ukazana ljekarska pomoć", navodi se.

Ovo nije prvi, kako su kazali, niti jedini slučaj gdje policijski službenici radeći časno i profesionalno svoj posao doživljavaju, ne samo neprijatnosti, već se događa da budu napadnuti, povrijeđeni, a nažalost zabilježeni su, prema njihovim riječima, i slučajevi gdje su policijski službenici gubili živote na dužnosti.

"Pripadnici Uprave policije, radeći svoj posao, prvenstveno da bi sačuvali bezbjednost građana i njihove živote, se svakodnevno suočavaju sa raznim izazovima i rizikuju svoje živote, te je tako u ovom slučaju službenik Vemić zadobio teške povrede koje će mu ostaviti trajne zdravstvene posledice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: