Tužioci pitaju za poziv inspektorke

Formiran predmet o navodnoj zloupotrebi službenog položaja

5471 pregleda 0 komentar(a)
Formiran je predmet: Duško Milanović, Foto: BORIS PEJOVIC
Formiran je predmet: Duško Milanović, Foto: BORIS PEJOVIC

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ispituje da li je inspektorka za slatkovodno ribarstvo Dragana Kandić Perović tražila od nadzornika na Skadarskom jezeru da krivolovcima vrate čamac i opremu, kako joj majstor, inače rođak jednog od njih, ne bi začepio kanalizaciju krpom.

Oni su predmet formirali po službenoj dužnosti, i to nakon što je 19. juna u Vijestima objavljen tekst o navodnim zloupotrebama inspektorke Kandić Perović.

“Obavještavam vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici povodom objavljenih tekstova u medijima formiran predmet po službenoj dužnosti, tako da će se u daljem postupku utvrditi sve okolnosti koje se odnose na predmetni događaj”, odgovorio je Vijestima rukovodilac tog tužilaštva, tužilac Duško Milanović.

“Vijestima” je dostavljen snimak razgovora vođenog krajem maja 2019. godine, tokom ribolovnog zabrana na Skadarskom jezeru, a u kome se čuje da inspektorka od nadzornika traži da vrati opremu krivolovcima.

Razgovor koji je Kandić Perović vodila sa sad već bivšim nadzornikom, potvrđuje da inspektorka od njega traži da pusti “dvojicu što je uvatio sa ostima”.

A šta sad treba, da mi baci krpu u kanalizaciju, da mi začepi to, o jadu da me zabavi ako mu kaznim rođaka”, čuje se na snimku, uz psovke koje izgovara inspektorka.

Iz Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, međutim, 28. aprila “Vijestima” su odgovorili da ne posjeduju informacije o tome, ali da će reagovati ukoliko se utvrdi da je došlo do prekoračenja ili zloupotrebe službenog položaja.

Na mejl upućen Ministarstvu, sa naznakon da su potrebni odgovori inspektorke Kandić Perović, nije odgovoreno od 15. maja.

Ona je “Vijestima” 17. juna, u telefonskom razgovoru, kazala da pitanja nikada nije vidjela.

Nakon razgovora, novinarka joj je poslala pitanja, Kandić Perović obećala je da će odgovoriti, ali to do nije učinila.

Novinarki je, nakon što je tekst objavljen, porukom napisala da to neće odgovarati, uz negativne komentare na račun nadzornika Nacionalnog parka Skadarsko jezero i njihovog rada.

Bonus video: