Milović: Tužilaštvo i policija po hitnom postupku da ispitaju Đukanovića

"Kao i u slučaju SKY prepiski vezanih za Vesnu Medenicu, očekujem da institucije sistema, prije svih tužilaštvo i policija, po hitnom postupku ispitaju Mila Đukanovića i povezana lica u vezi navoda sa SKY"

35560 pregleda 49 reakcija 31 komentar(a)
Milović, Foto: Boris Pejović
Milović, Foto: Boris Pejović

Član Predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović pozvao je tužilaštvo i policiju da "po hitnom postupku ispitaju" bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Vijesti su danas objavili dio Sky prepiske u kojoj se uhapšeni bezbjednjak Petar Lazović hvalio šefu kavačkog kriminalnog klana oduzimanjem cigareta, ali i kako se, lažno se potpisujući kao njegov brat od strica dopisivao o švercu cigareta, pominjući tadašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića i njegovog savjetnika Milana Roćena.

"Kao i u slučaju SKY prepiski vezanih za Vesnu Medenicu, očekujem da institucije sistema, prije svih tužilaštvo i policija, po hitnom postupku ispitaju Mila Đukanovića i povezana lica u vezi navoda sa SKY. SKY prepiske porodice Lazović sa trećim licima, predstavljaju ključan dokaz u demontaži kriminalne hobotnice na čijem čelu se više decenija nalazio Milo Đukanović, koga pripadnici svih klanova nazivaju 'šef' i da je potrebno da 'šef' odobri ko može da švercuje, a ko ne, u suprotnom roba 'pada'", naveo je Milović na Tviteru.

Navodi i da je prepiskama koje su "Vijesti" objavile "nacrtana i šema i uloga i ostalih u švercu".

"Prije svih Veselina Veljovića i drugih bivših funkcionera. Izborom nove vlade, SDT i SPO će dobiti stvarnu, a ne verbalnu, finansijsku i tehničku podršku da krenu u snažnu borbu protiv OKG", naveo je Milović na Tviteru.

Bonus video: