SNP: Tužilaštvo da pokaže neselektivnost, pravdi da se privedu oni koji su prepoznati u Skaj aplikaciji

"Prepiska u SKY aplikaciji koja je danas izašla u javnost, nije iznenađenje, ali je još jedan u nizu dokaz koji će Tužilaštvu pomoći u daljim procesima vezanim za kriminalne grupe sa kojima je očigledno povezan do skora prvi čovjek Crne Gore - Milo Đukanović"

16559 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je očekuje da tužilaštvo pokaže neselektivnost i da se privedu "pravdi oni koji su prepoznati u Skaj aplikaciji, bez odlaganja, odmah".

Iz te partije su komentarisali dio Skaj prepiske koju su objavile Vijesti.

"Svjesni činjenice da je pred Specijalnim državnim tužilaštvom sada težak i odgovoran zadatak, pružamo punu podršku da se ovaj slučaj otvori i dovede do kraja, kako bi bila zadovoljena pravda koju narod nasušno godinama isčekuje. Pravda koju će Crnu Goru napokon učiniti pravnom, demokratska državom, koja će biti jača od bilo kog pojedinca, posebno onih koji su radili na njenom direktnom uništavanju", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je borba koji je ta partija vodila 25 godina protiv organizovanog kriminala i korupcije "nedvosmisleno ukazivala kuda nas vodi i šta radi DPS režim".

Navode i da su u toj borbi "mnogo puta išli na svoju štetu zarad opšteg interesa" i da "nikada sa kriminalom nismo pravili kompromis".

"Prepiska u SKY aplikaciji koja je danas izašla u javnost, nije iznenađenje, ali je još jedan u nizu dokaz koji će Tužilaštvu pomoći u daljim procesima vezanim za kriminalne grupe sa kojima je očigledno povezan do skora prvi čovjek Crne Gore - Milo Đukanović, a koji se vješto krio iza demokratske fasade. Kriminalne organizacije unutar naše države uništile su vrijednosti tradicionalne Crne Gore, učestvovale u kreiranju zakona, pravila i propisa, kreirale političke prilike, mijenjale volju građana, kupovale ljudske duše, uništavale društvo i zaustavile napredak Crne Gore prema EU, uništavale pravnu državu i ekonomiju, zdravstvo i obrazovanje, duboko se ukorijenili u sve grane društva, policiju, tužilaštvo, sudove i sve institucije stavili pod svoju kontrolu", navodi se u saopštenju.

Vlada čiji je dio SNP, dodaju, "pokazala je spremnost i rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije".

"Zato sada očekujemo da Tužilaštvo odlučno pokaže neselektivnost, kako bi se građanima napokon vratila vjera u institucije sistema, a što je najbitnije kako bi se priveli pravdi oni koji su prepoznati u SKY aplikaciji, bez odlaganja, odmah. Zato ih pozivamo da pokrenu postupak i preuzmu sve dalje aktivnosti koje zahtijeva istraga kako bi današnje svjedočenje prepiske dobilo pravni epilog", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: