Bošković: Sigurni smo u pravosnažnu oslobađajuću sudsku presudu ako do samog postupka dođe

"I ovog puta ističem da sve što smo radili kao komisija bilo je u skladu sa pozitivnim-pravnim propisima koje su imale za cilj da omoguće ili pomognu u rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u državnoj upravi"

17584 pregleda 14 komentar(a)
Bošković, Foto: Youtube/Skupština Crne Gore
Bošković, Foto: Youtube/Skupština Crne Gore

Član predsjedništva Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Bošković kazao je da će "biti u prilici da kroz eventualni sudski postupak", stavi tačku na priču o dodjeli stanova i stambenih kredita koju je činila komisija Vlade Crne Gore.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je neposrednu optužnicu protiv Boškovića, Budimira Šegrta i još deset funkcionera bivše vlasti zbog postojanja osnovne sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj zbog dodjele stanova i stambenih kredita kao članovi bivše komisije Vlade Crne Gore.

Bošković je u saopštenju za javnost naveo i da niko od članova te komisije "nije donio bilo kakvu odluku u slučajevima za koje nas terete".

"Već duže od dvije godine, a uvijek kad je potrebno odlazećem premijeru da skrene pažnju sa svojih nepočinstava, javnost se zatrpava pompeznim poluinformacijama koje imaju za cilj pokušaj kompromitacije mene lično, kao i časnih ljudi sa kojima sam sarađivao a sve sa namjerom da se nanese politička šteta nama kao i partijama kojima pripadamo. I ovog puta ističem da sve što smo radili kao komisija bilo je u skladu sa pozitivnim-pravnim propisima koje su imale za cilj da omoguće ili pomognu u rješavanju stambenih pitanja zaposlenih u državnoj upravi", naveo je Bošković.

Naveo je i da sve što članovi komisije imaju i znaju o konkretnom slučaju da će saopštiti u postupku koji potencijalno slijedi.

"Na kraju, želim da istaknem da smo sigurni u pravosnažnu oslobađaju sudsku presudu ako do samog postupka dođe, a tada ćemo mi preduzeti korake u zaštiti naših ličnosti od progona od strane odlazeće Vlade i njenog premijera, kada ćemo protiv svih njih koji su učestvovali u ovoj očiglednoj političkoj farsi pokrenuti odgovarajući postupak", rekao je Bošković.

Bonus video: