Krivična prijava zbog falsifikovanja isprave

Sumnja se da je Z.Š. 5. januara 2022. godine u Bijelom Polju, na trećoj ponovljenoj skupštini saveza kooperativa Crne Gore, upotrijebio lažnu ili neistinitu ispravu kao pravo punomoćje

2762 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijela krivičnu prijavu protiv Z.Š. (65) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je Z.Š. 5. januara 2022. godine u Bijelom Polju, na trećoj ponovljenoj skupštini saveza kooperativa Crne Gore, upotrijebio lažnu ili neistinitu ispravu kao pravo punomoćje kojim je bio ovlašćen da u ime AK Mataguži preduzme sve neophodne radnje na sjednicama saveza kooperative, a koje je navodno izadala v.d. direktorica.

"Na osnovu ove isprave utvrđen je kvorum na održanoj sjednici skupštine na kojoj je on učestvovao u izboru predsjednika saveza i razrešenju dotadašnjeg presjednika saveza, a u ime AK Mataguži Podgorica iako je agrokooperativa Mataguži Podgorica brisana iz CRPS-a prije održavanja ove skupštine, tačnije brisanje je izvršeno 7. juna 2021. godine", navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: