Vrhovni sud produžio pritvor Milu Božoviću za još tri mjeseca

Božović je uhapšen 13. aprila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina

23148 pregleda 264 reakcija 29 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

Uhapšeni predsjednik Opštine Budva Milo Božović ostaje u pritvoru.

Vrhovni sud je danas saopštio da mu je produžio pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 13. oktobra.

"Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.6/23 od 10.jula 2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenog M.B. donijelo je Rješenje da se okrivljenom produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 13. oktobra 2023. godine. Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Milenke Seke Žižić i Zorana Šćepanovića kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenom M.B. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stavova 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav1 u vezu člana 23 sav 2 Krivičnog zakonika Crne Gore", ističe se u saopštenju Vrhovnog suda.

Oni su dodali da je Božoviću pritvor određen Rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 14. aprila 2023.godine, a produžen Rješenjem vijeća tog suda 1. juna 2023. godine, tako da po Rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 13. oktobra 2023.godine do 12:55 časova.

Božović je uhapšen 13. aprila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju, a sumnjiče ga i da je učestvovao u najmanje tri transporta kokaina.

Bonus video: