Medenica u SDT-u saslušana povodom anonimne prijave

"Radi se o anonimnoj krivičnih prijavi koja na jedan bizaran način opisuje događaj sa kojim moja branjinica suštinske nema nikakve veze", rekao je adbokat Begović

20222 pregleda 82 reakcija 24 komentar(a)
Begović i Medenica, Foto: Luka Zeković
Begović i Medenica, Foto: Luka Zeković

Bivša predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica saslušana je jutros u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) povodom anonimne prijave zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja.

Branilac Medenice, advokat Zdravko Begović, kazao je da je Medenica saslušana po anonimnoj prijavi u vezi sa događajem sa jednim sudijom sa sjevera.

"Radi se o anonimnoj krivičnih prijavi koja na jedan bizaran način opisuje događaj sa kojim moja branjinica suštinske nema nikakve veze. Ona je iznijela odbranu i negirala izvršenje krivičnog djela. Događaj koji joj navodno stavljen na teret apsolutno nije bio u njenoj nadležnosti kao presjednice Vrhovnog suda, o svemu tome je trebao odlučivati Sudski savjet. Ponavljam da je po mom mišljenju više zluradna nego utemeljena i očekujem da će rezultat takve prijave biti onakav kakav je i sama prijava da će biti odbačena tužilaštva", rekao je Begović novinarima nakon saslušanja.

On je pojasnio da se prijava odnosi na događaj iz 2019-2020. godine.

Bonus video: