Oduzete cigarete i duvan, podnijete krivične prijave protiv četiri osobe

Oduzeto je, kako se navodi, ukupno 47,5 kilograma duvana, 1.051 paklica cigareta raznih brendova, 1.240 komada ručno pravljenih cigareta, ukupne vrijednosti oko 7.750 eura

7956 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Krivične prijave podnijete su protiv V.D., M.G., L.M. i S.Č. kod kojih je pronađeno 47,5 kilograma duvana, 1.051 paklica cigareta raznih brendova, 1.240 komada ručno pravljenih cigareta, ukupne vrijednosti oko 7.750 eura.

To je saopšteno iz Uprave policije (UP).

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" - Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su juče u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina sproveli lokalnu akciju u cilju suzbijanja pojavnih oblika sive ekonomije, kojom prilikom su izvršili kontrolu i pregled 11 objekata na teritoriji Nikšića", rečeno je iz UP.

Oduzeto je, kako se navodi, ukupno 47,5 kilograma duvana, 1.051 paklica cigareta raznih brendova, 1.240 komada ručno pravljenih cigareta, ukupne vrijednosti oko 7.750 eura.

"Sa preduzetim aktivnostima upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da se u radnjama V.D., M.G., L.M. i S.Č. stiču elementi krivičnog djela nedozvoljena trgovina i protiv njih su podnijete krivične prijave u redovnom postupku".

Protiv jedne osobe je, dodaje se, podnijeta prekršajna prijava.

"Zajedničke aktivnosti službenika Uprave policije i službenika Uprave prihoda i carina u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom su jedan od primjera sistemskog pristupa-sinhronizovanog djelovanja odnosno mehanizma u borbi protiv kriminala koje nastavljaju kontinuitet u cilju suzbijanja sive ekonomije, nedozvoljene trgovine i svakog drugog nezakonitog djelovanja", kazali su iz UP.

Bonus video: