Ukinut pritvor nekadašnjoj službenici Crnogorske komercijalne banke

Specijalno državno tužilaštvo tereti je da je od 2010. do sredine februara 2022. godine, kao odgovorno lice u CKB, učinila produžena krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene isprave, u produženom trajanju

27108 pregleda 20 reakcija 11 komentar(a)
Spasojević, Foto: Luka Zeković
Spasojević, Foto: Luka Zeković

Nekadašnjoj službenici Crnogorske komercijalne banke Daliborki Spasojević ukinut je pritvor, saznaju Vijesti.

Prema istim informacijama odluku o ukidanju pritvora donijela je sutkinja za istragu Višeg suda u Podgorici, Suzana Mugoša.

Advokat Željko Đukanović potvrdio je za Vijesti da je njegovoj branjenici ukinut pritvor.

"Sutkinja Suzana Mugoša danas je donijela rješenje kojim se okrivljenoj Daliborki Spasojević ukida pritvor. Specijalno državno tužilaštvo nije moglo zbog velikog broja svjedoka oštećenih, koji su morali biti saslušani u istrazi, a od kojih neki danas nisu ni živi, nije moglo u zakonskom roku od šest mjeseci da podigne optužnicu, tako da je jedini mogući epilog bio ovaj - ukidanje pritvora i puštanje da se u daljem toku postupka brani sa slobode", kazao je Đukanović.

Đukanović
Đukanovićfoto: Luka Zeković

Spasojević je uhapšena 18. januara.

Lisice na ruke stavili su joj pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), postupajući po nalogu specijalnog tužioca Vukasa Radonjića.

Specijalno državno tužilaštvo tereti je da je od 2010. do sredine februara 2022. godine, kao odgovorno lice u CKB, učinila produžena krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene isprave, u produženom trajanju.

Bonus video: