Maloljetnik osumnjičen za tešku krađu u Kotoru

"U službene prostorije je dovedeno dijete starosti 13 godina od kojeg su u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad Kotor prikupljena obavještenja na zapisnik", kazali su iz UP

6623 pregleda 0 komentar(a)
Stari grad Kotor, Foto: Shutterstock
Stari grad Kotor, Foto: Shutterstock

Podgorica, (MINA) - Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor rasvijetlili su dvije teške krađe izvršene na štetu suvenirnice i butika koji se nalaze u Starom gradu, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je iz tih objekata, 9. i 16. jula, ukraden novac, mobilni telefon, kao i drugi predmeti.

Kako se dodaje, kotorska policija je izvršila uviđaj na licu mjesta i preduzela mjere i radnje na identifikaciji i lociranju izvršilaca.

Iz policije su rekli da je u službene prostorije dovedeno dijete starosti 13 godina od kojeg su u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad Kotor prikupljena obavještenja na zapisnik.

"On je predao dio ukradenog novca i mobilni telefon", kazali su iz policije, dodajući da je sa svim upoznat nadležni tužilac.

Iz policije su rekli da su u nastavku kriminalističke obrade i potpunog rasvjetljavanja događaja, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave u redovnom postupku protiv četrnaestogodišnjeg maloljetnika iz Kotora, zbog sumnje da je 9. jula izvršio krivično djelo teška krađa.

"Dijete od 13 godina, koje se dovodi u vezu sa obje krađe, krivično je neodgovorno", navodi se u saopštenju.

Bonus video: