U Štoju pao avion, povrijeđene dvije osobe; Pilot: Motor se ugasio, kada sam ga upalio nije više imao snagu

"Onda sam u tom momentu gledao gdje mi je najbolja solucija da se spustim i to je ta koju sam izabrao..Međutim, ta visina koja je bila i bočni vjetar koji je duvao, odvukao me prema drveću, ali ipak sam uspio da se spustim i spasim sebe i prijatelja", rekao je Memić

85311 pregleda 76 reakcija 54 komentar(a)
Foto: Suzana Ganić
Foto: Suzana Ganić

Pilot Suad Memić (48) i Fahrudin Hajdarpašić (49) povrijeđeni su prilikom pada turističkog aviona u ulcinjskom naselju Štoj.

To je "Vijestima" potvrđeno iz Operativno-komunikacionog centra Uprave policije.

Oni su transportovani u barsku Opštu bolnicu.

VIDEO Suzana Ganić

Memić objašnjava da je, kao i obično, uzletio iz Štoja, te da je na nekih 600 metara osjetio da više nema snage u motoru.

"Ugasio se motor, ponovo sam pokušao da ga upalim. Upalio sam ga, ali tu snagu više nisam imao. Onda sam u tom momentu gledao gdje mi je najbolja solucija da se spustim i to je ta koju sam izabrao..Međutim, ta visina koja je bila i bočni vjetar koji je duvao, odvukao me prema drveću, ali ipak sam uspio da se spustim i spasim sebe i prijatelja", rekao je Memić.

Memić je prošao sa lomom ruke, prijatelj Fahrudin Hajdarpašić zadobio je povrede zbog kojih je zadržan u bolnici, ali nije životno ugrožen.

Memić pilotira još od 2000.godine, a avion, kaže, koristi za sopstvene potrebe a ne u turističke svrhe.

U Službi zaštite i spašavanja objašnjavaju da je u trenutku nesreće razumno reagovao.

Nešto poslije 15 sati na teren je stigao i istraživač u Nacionalnoj komisiji za istraživanje nesreća i ozbijnih nezgoda vazduhoplova.

pad aviona Štoj
foto: Suzana Ganić

Avio koji se srušio, kako saznaje Televizija Vijesti, svakodnevno je vozio turiste u obilazak Ulcinjske obale iz vazduha.

Bonus video: