Martinović: Veljović se tereti za odavanje informacija, ne i za krijumčarenje

"Nema nikakve sumnje da Veselin Veljović ni na jedan način nije pomogao Mrkiću da dobije bilo kakvu povjerljivu informaciju, što tužilaštvo sumnja", kazao je advokat

25551 pregleda 206 reakcija 30 komentar(a)
Martinović, Foto: Boris Pejović
Martinović, Foto: Boris Pejović

Branilac uhapšenog Veselina Veljovića, advokat Nikola Martinović, kazao je da se Veljović tereti za odavanje povjerljivih informacija Aleksandru Mrkiću, za kojim policija traga.

Pojasnio je da se radi o periodu dok je Veljović bio savjetnik za bezbjednost bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, a ne dok je bio direktor Uprave policije. Ističe da Veljović nije osumnjičen za krijumčarenje.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je u "Vijestima" u pola sedam da se Mrkić, prema njihovim podacima, nalazi u inostranstvu.

Veljović se tereti, kako je Martinović pojasnio novinarima, da je "saopštio neke podatke koje je Mrkić navodno mogao da koristi u svojim poslovnim konekcijama".

Podsjeća, ipak, da je Veljović protiv Mrkića "vodio više akcija".

"Po njegovom nalogu su pretresane Mrkićeve fabrike u Mojkovcu, kao i skladišta u Podgorici... Nema nikakve sumnje da Veselin Veljović ni na jedan način nije pomogao Mrkiću da dobije bilo kakvu povjerljivu informaciju, što tužilaštvo sumnja", kazao je Martinović, kako prenosi TV Vijesti.

Kazao je da je Veljović negirao krivicu pred tužiocem.

"Nikad nije prekršio bilo koju zakonsku normu, to je danas saopštio i tužiocu, da on nema nikakve krivice ni doticaja sa Aleksandrom Mrkićem i da ne postoji ništa što bi ga moglo inkriminisati za bilo koje krivično djelo", rekao je Martinović.

Bonus video: