U Herceg Novom 11 osoba procesurano zbog krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta

Tokom jula podnijete i prijave protiv osam osoba koje se sumnjiče za korišćenje lažnih kovid potvrda

5347 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Hercegnovska policija je tokom jula, u cilju otkrivanja krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, podnijela šest krivičnih prijava protiv 11 osoba.

Zbog krivičnog djela - navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja, Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeta je krivična prijava protiv Đ.A. iz Herceg Novog.

"On je, kako se sumnja, pomenuto djelo izvršio na način što je 18. marta doveo u zabludu policijske službenike, koji su postupali po prijavi saobraćajne nezgode, tako što je iznio lažne navode o mjestu i vremenu oštećenja vozila, na osnovu čega je ovjeren Zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode sa neistinitim sadržajem. U daljem postupku je utvrđeno da se saobraćajna nezgoda nije desila u vremenu i na mjestu kako je naveo Đ.A", saopšteno je iz Uprave policije.

Z.K. iz Herceg Novog će krivično odgovarati zbog krivičnog djela - građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje. On je, sumnja se, tokom februara izveo radove na rekonstrukciji stambenog objekta bez prijave i dokumentacije za građanje propisane Zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Državnom tužiocu je podnijeta krivična prijava protiv M.J. zbog sumnje da je počinila krivično djelo - prevara.

"Ona je pomenuto djelo izvršila tokom marta, lažno se predstavljajući kao lice ovlašćeno za prodaju nepokretnosti – stana u naselju Njivice, na način što je navela državljanku Republike Hrvatske da sa njom zaključi ugovor o kupoprodaji nepokretnosti i isplati joj novčani iznos od oko 30.500 eura. Izviđajnim postupkom je utvrđeno da je M.J. pribavila lažno punomoćje na osnovu kojeg se predstavila kao punomoćnik vlasnika stana i dovela u zabludu notara pred kojim je zaključen ugovor o kupoprodaji, nakon čega joj je oštećena isplatila novac predviđen tim ugovorom", navode iz policije.

Osim toga, tokom sprovođenja aktivnosti u saradnji sa Državnim tužilaštvom, u cilju otkrivanja slučajeva upotrebe lažnih kovid potvrda, policija je tokom jula protiv osam osoba podnijela krivične prijave zbog sumnje da su počinile krivično djelo - falsifikovanje isprave.

Bonus video: