U BiH uhapšen Igor Glavaš, jedan od optuženih za ubistvo Šćepana Roganovića

Na teret mu se stavljaju krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo putem pomaganja

32225 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državna agencija za istragu i zaštitu Bosne i Hercegovine – SIPA na teritoriji te države uhapsila je Igora Glavaša (41) iz Mostara.

Taj državljanin BiH jedan je od optuženih za ubistvo Šćepana Roganovića, 13. februara 2020. godine u Herceg Novom. Za njim je bila raspisana potjernica od strane crnogorskog Interpola.

Na teret mu se stavljaju krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo putem pomaganja.

"I.G. se sumnjiči da je 2019. godine postao član kriminalne organizacije koja je za cilj imala izvršenje krivičnog djela ubistvo na štetu lica Š.R. I.G. je lišen slobode nakon intenzivne saradnje timova za ciljano traganje SIPA – BiH i Uprave policije Crne Gore. Slijedi dalja komunikacija pravosudnih organa Bosne i Hercegovine i Crne Gore", saopšteno je iz Uprave policije.

Podgorički Viši sud krajem juna odredio je pritvor Marku Radoviću, Slavku Raduloviću i Milošu Gvozdenoviću, osumnjičenima da su dio kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Roganovića.

Policija je nedavno proširila istragu o tom zločinu i osim njih trojice, za saučesništvo je osumnjičila i vođu škaljarskog klana Igora Vukotića iz Kotora i Cetinjanina Iliju Milanovića, koji je odranije u zatvoru.

Za ubistvo Roganovića ranije su optuženi Krsto Vujić, Dino Ibrahimović, Mili Bajramović, Miloš Komar i Igor Glavaš. Direktnim izvršiocem označen je Bajramović. On je u bjekstvu, kao i Vujić, optuženi organizator te kriminalne grupe.

Bonus video: