UP: Pet osoba će odgovarati krivično i prekršajno

Uhapšeni J.M. i D.F., krivično i prekršajno će biti procesuirani S.C., R.P. i D.J.

6545 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

U Plavu su uhapšene dvije osobe, dok su tri procesuirane krivično i prekršajno, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Postupajući po prijavu da je došlo do krađe u jednoj porodičnoj kući, gdje je otac prijavio sina J.M. (32) da je upotrebom podesnog sredstva obio sef i iz unutrašnjosti otuđio dva pištolja, municiju i novac u iznosu od 16.000 eura i 6.000 dolara, pripadnici policije su locirali prijavljenog u jednom ugostiteljskom objektu. Prilikom dolaska policije, J.M. je dva pištolja, koja je držao za pojasom, odbacio u vozilo. Od njega su oduzeti predmetni pištolji, municija i novac, a on je po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju UP.

"Osim toga, protiv J.M. je podnijeta i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa", dodaje se.

Iz UP je saopšteno da su pripadnici policije u vezi događaja od prethodne sedmice kada je L.P. (21) iz Plava krivično procesuiran zbog neovlašćenog organizovanje igara, podnijeli krivičnu prijavu i protiv S.C. (44) zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo.

"Podsjećamo da je policija otkrila da su se u jednom ugostiteljskom objektu u Murinu, bez odobrenja nadležnog organa, priređivale igre na sreću", navodi se.

Iz UP su takođe, podnijeli prekršajne prijave protiv R.P. i D.J. zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Saobraćajna policija je u selu Brezojevica lišila slobode vozača koji se nije zaustavio na znak za zaustavljanje policijskog službenika. D.F. (19) iz Plava je lišen slobode ubrzo nakon izvršenog prekršaja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: