Akcija "Lovka": Uhapšeno više osoba, oduzeta droga, više desetina hiljada eura...

Uhapšeni Muhamed Kozica (33) rođen u Prijepolju, sa prebivalištem u Opštini Tuzi, Slaven Ojdanić (28) iz Podgorice, Ivan Milačić (36) iz Podgorice, Ljubisav Baošić (25) iz Bijelog Polja, Vasilije Tošić (26) iz Bijelog Polja. Policija traga za Petrom Ljumezijem (25) iz Podgorice.

19980 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je uobavila pretrese više stanova na području Podgorice, Tuzi i Bijelog Polja, u cilju suzbijanja takozvane ulične prodaje droge i pronašla i oduzela preko kilogram marihuane i manju količinu kokaina.

"Vijesti" saznaju da su uhapšeni Muhamed Kozica (33) rođen u Prijepolju, sa prebivalištem u Opštini Tuzi, Slaven Ojdanić (28) iz Podgorice, Ivan Milačić (36) iz Podgorice, Ljubisav Baošić (25) iz Bijelog Polja, Vasilije Tošić (26) iz Bijelog Polja. Policija traga za Petrom Ljumezijem (25) iz Podgorice.

"Pripadnici policije su u ranim jutarnjim časovima, nakon sprovedenih aktivnosti u okviru nastavka akcije "Lovka", lišili slobode pet osoba: M.K. (32) iz Tuzi, S.O. (28) i I.M. (36), oba iz Podgorice, kao i Lj.B. (24) i V.T. (26) iz Bijelog Polja. Oni su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok policija za ovo krivično djelo potražuje i lice P.Lj. (25) iz Podgorice", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Ojdaniću se na teret stavlja i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici policije su izvršenim pretresima pronašli i oduzeli oko 1,1 kilograma opojne droge marihana, manju količinu opojne droge kokain i smjenke marihuane. Tokom trajanja predmeta realizovano je ukupno 20 zaplijena i zaplijenjeno oko dva kilograma marihuane, 230 grama heroina, 80 grama kokaina, 23.000 eura, četiri vozila i vage za precizno mjerenje", saopšteno je iz policije.

Tokom akcije "Lovka", dodaje se, podnijeto je ukupno deset krivičnih prijava zbog deset krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dok su protiv 14 osoba podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga.

"Podsjećamo da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, 8. februara, u okviru ovog predmeta, krivično procesuirali policijskog službenika D.Lj. (30) iz Podgorice, kao i D.Lj. (24), D.K. (20), S.S. (24) i Š.T. (27), svi iz Podgorice, a zbog krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Lica koja su danas lišena slobode biće uz krivične prijave privedni državnim tužiocima u višim državnim tužilaštvima u Podgorici i Bijelom Polju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: