Potvrđena optužnica protiv Budvanina zbog zelenaštva

Budvanska policija uhapsila je krajem aprila M. I. koji je sugrađaninu davao novac na kamatu

9358 pregleda 23 reakcija 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vijeće Osnovnog suda u Kotoru, kojim je predsjedavao sudija Krsto Pejović, potvrdilo je optužnicu protiv Budvanina M.I. (34) zbog krivičnog djela zelenaštvo.

To je „Vijestima“ potvrdio portparol Osnovnog suda u Kotoru, sudija Veljko Bulatović.

„Potvrđuje se optužnica Osnovnog državnog tužilaštva od 26. juna ove godine, kojom se okrivljenom M. I. stavlja na teret da je izvršio krivično djelo zelenaštvo iz člana 252, stav 4 u vezi stava 1, u vezi člana 49 Krivičnog zakonika Crne Gore“, navodi se u rješenju kotorskog suda.

Žalba na ovo rješenje, kako se navodi, nije dozvoljena.

Podsjećamo, budvanska policija uhapsila je krajem aprila M. I. koji je sugrađaninu davao novac na kamatu.

Tereti se da je krivično djelo počinio tokom 2018, 2019, 2020, 2021. i 2022. godine u Budvi, kada je, kako je tada rečeno iz policije, davao novac na zajam i pri tom takođe dogovorao nesrazmjernu imovinsku korist.

“On je jednom oštećenom licu davao na pozajmicu različite novčane iznose u visini od 1.500 do 20.000 eura, u ukupnom iznosu od 146.500 eura, koji su bili kao glavnica, te na njih obračunavao kamatu na mjesečnom nivou od 8-10%, na koje predate iznose je u navedenom periodu, a na ime ugovorene kamate, svakog mjeseca naplaćivao različite iznose”, saopšteno je tada iz buvanske policije.

Na taj način, M. I. je, kako navode iz Uprave policije, sebi pribavio imovinsku korist u iznosu od 270.000 eura, te ga “na današnji dan duži za novčani iznos od oko 150.000 eura, na ime neisplaćenih kamata i glavnica”.

Podsjećamo, zbog davanja na kamatu novac Budvaninu (čije ime je poznato redakciji Vijesti), prekjuče je budvanska policija uhapsila i M.Z.

Bonus video: