Krivična prijava protiv Perunovića: Osumnjičen da je sa službene kartice skinuo 19.000 eura

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da je krivična prijava podnijeta protiv Perunovića zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo posluga

32861 pregleda 135 reakcija 37 komentar(a)
Perunović, Foto: Boris Pejović
Perunović, Foto: Boris Pejović

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu portiv bivšeg predsjednika Odbora direktora Željezare Nikšić Marka Perunovića zbog sumnje da je sa službene biznis kartice skinuo 19.000 eura.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da je krivična prijava podnijeta protiv Perunovića zbog sumnje da je izvršio krivčno djelo posluga.

"Službenici Regionalnog Centra Bezbjednost „Zapad“ – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, nakon sprovedenih izviđajnih mjera i radnji, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijeli krivičnu prijavu protiv M.P. (49) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo posluga. Sumnja se da je M.P. navedeno krivično djelo izvršio u svojstvu predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore – Željezara Nikšić, na način što je iskoristio odnosno se poslužio biznis VISA karticom koja mu je povjerena na radu. On se, kako se sumnja, 27. i 28. maja, neovlašćeno poslužio novcem u ukupnom iznosu od 19.000 eura, a koji novac je u istom iznosu nadoknadio 29. maja", ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da se sumnja da je Perunović službenu biznis karticu koja je u vlasništvu kompanije EPCG - Željezara Nikšić, prvo iskoristio prilikom transakcije na bankomatu jedne poslovne banke u Nikšiću, na način što je podigao 200 eura, a potom nastavio izvršenje krivičnog djela u jednom od objekata za priređivanje igara na sreću, kojom prilikom se kroz 17 izvršenih transakcija poslužio sa 18.800 eura.

Krivično djelo posluga propisana je članom 421 Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG).

"Ko se naovlašćeno posluži novcem, hartijom od vrijednosti ili drugim stvarima koje su mu povjerene u službi ili na radu u državnom organu, privrednom društvu, ustanovi ili drugom subjektu ili radnji ili ove stvari drugom neovlašćeno da na poslugu, kazniće se zatvorom od tri mjeseca do tri godine", navodi se u čLANU 421 KZCG.

Bonus video: